Notice: Function _load_textdomain_just_in_time was called incorrectly. Translation loading for the ajax-search-pro domain was triggered too early. This is usually an indicator for some code in the plugin or theme running too early. Translations should be loaded at the init action or later. Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 6.7.0.) in /home/u536136694/domains/vatupdate.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6260

Deprecated: The called constructor method for WP_Widget class in EV_Widget_Entry_Views is deprecated since version 4.3.0! Use __construct() instead. in /home/u536136694/domains/vatupdate.com/public_html/wp-includes/functions.php on line 6260
ECJ C-604/19 (Gmina Wrocław) – Questions – VAT on conversion of perpetual usufruct into a right of ownership? Details from Polish Order – VATupdate
VATupdate

Share this post on

ECJ C-604/19 (Gmina Wrocław) – Questions – VAT on conversion of perpetual usufruct into a right of ownership? Details from Polish Order

Further to our previous post, we can add more details from the Polish Central Database of Administrative Court Decisions

  1. Does the conversion of a right of perpetual usufruct into a right of ownership of immovable property by operation of law, as in the circumstances of this case, constitute a supply of goods within the meaning of Article 14(2)(a) in conjunction with Article 2(1)(a) of Council Directive 2006/112/EC of 28 November 2006 on the common system of value added tax (OJ 2006 L 347, p. 1, as amended; hereinafter: Directive 2006/112) subject to value added tax (hereinafter: VAT)?
  2. If Question 1 is answered in the negative, does the conversion of the right of perpetual usufruct into the right of ownership of immovable property by operation of law constitute a supply of goods within the meaning of Article 14(1) in conjunction with Article 2(1)(a) of Directive 2006/112 which is subject to VAT?
  3. In charging fees for the conversion of the right of perpetual usufruct into a right of ownership of immovable property by operation of law, as in the circumstances of the case, does the municipality act as a taxable person within the meaning of Article 9(1) in conjunction with Article 2(1)(a) of Directive 112 or as a public authority within the meaning of Article 13 of Directive 112?

 

 

 



Sponsors:

Fiscal Solutions Bottom
VAT IT
Pincvision

Advertisements:

  • vatcomsult